سفیر بریتانیا در پیامی به مناسبت اتمام مأموریتش در ایران در صفحه رسمی اینستاگرام سفارت بریتانیا در تهران منتشر کرد اظهار داشت من شاهد رنج مردم ایران از تحریمها بودهام، ما در تلاش هستیم تا راهی دیپلماتیک برای بازگشت به توافقی پیدا کنیم که امیدواری به اقتصاد ایران و اعتماد بین ایران و جامعه بینالمللی را بازگرداند.
راب مک ایر با اشاره به پیچیده شدن شرایط سیاسی داخلی و خارجی در ایران افزود با وجود فراز و نشیبها و تنشهای بینالمللی من با مقامات زیادی برخورد داشتم که به دنبال برنامهای سازنده هستند و مانند من به ارزش احترام متقابل اعتقاد دارند.
وی در پایان ضمن تشکر از مهمان نوازی مردم ایران، گفت: «من از رفتن ناراحتم و احساس میکنم که کار من در اینجا تمام نشده، اما میدانم که جانشین من این مسئولیت را همراه با احساسی مشابه ادامه خواهد داد و مطمئنم مردم بزرگ ایران از او استقبال کرده و مهمان نوازی مشابهی دریافت خواهد کرد.»
در زمستان سال ٩٨ و پس از سرنگونی هواپیمای اوکراینی به دست سپاه پاسداران، او هنگام حضور در مراسم یادبود جان باختگان سرنگونی هواپیمای اوکراینی در مقابل دانشگاه امیرکبیر در تهران برای چند ساعتی بازداشت و سپس آزاد شد. بریتانیا بازداشت سفیر خود را در ایران محکوم کرده بود. پس از آن تندروها راب مکایر را به تحریک معترضان متهم کردند و خواستار اخراج سفیر بریتانیا شده بودند.
جانشین راب مک ایر، سایمون شرکلیف، دیپلمات بریتانیایی با بیش از ۲۰ سال سابقه کار در وزارت خارجه این کشور است که بهعنوان سفیر آینده بریتانیا در تهران منصوب شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این دیپلمات بریتانیایی که از سال ۱۹۹۸ به وزارت خارجه بریتانیا پیوسته، فارغالتحصیل دانشگاه کمبریج است و از سال ۲۰۱۸ تاکنون مدیریت بخش امنیت ملی وزارت خارجه بریتانیا را برعهده داشته است.
براساس بیانیهای که وزارت خارجه بریتانیا روز دوشنبه، ۳۱ خردادماه، منتشر کرد، شرکلیف از ماه اوت (مرداد- شهریور)، تقریباً همزمان با آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی در ایران، جایگزین راب مکایر خواهد شد که از سال ۱۳۹۷ سفیر بریتانیا در تهران بوده است.
روابط دیپلماتیک ایران و بریتانیا همواره متشنج بوده و بارها به سفارتخانه این کشور در تهران حمله و سفارتخانه تعطیل شده است. آخرین بار در هشتم آذرماه ۱۳۹۰، برخی افراد که بعدها دانشجویان بسیجی نامیده شدند، به سفارت بریتانیا در تهران حمله کردند که در پی آن روابط دو کشور رو به سردی گذاشت.